Νεφέλης 27, 118 53 Κάτω Πετράλωνα

Μήνυμα του Προέδρου

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ»,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Εκπολιτιστικής Λαογραφικής και Μορφωτικής Ένωσης Μεγαλοκαλυβιωτών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Η ιστοσελίδα μας είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας της Ένωσης με όλους εσάς, αλλά και τον τόπο μας. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι η δημιουργία της ιστοσελίδας συμπίπτει με τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση τής «ΔΗΜΗΤΡΑΣ».

Όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μας πριν ένα χρόνο και στην καθαρή εντολή που μας δώσατε στις εκλογές της 24ης Φεβρουάριου  2019, την οποία και δεσμεύομαι να τιμήσουμε στο ακέραιο. Ειδικά για εμένα, αυτή η εντολή αποτελεί ιδιαίτερη «πρόκληση», προκειμένου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αναδημιουργία της Ένωσής μας .

Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι, στο πλαίσιο των σκοπών τής Ένωσης, η αναγέννηση και η ανάδειξη του ενωτικού της ρόλου, ώστε να αποτελέσει και πάλι το σημείο συνάντησης όλων των Μεγαλοκαλυβιωτών, οι οποίοι μένουν μόνιμα εκτός της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Είμαστε από τους τελευταίους εναπομείναντες Τρικαλινούς συλλόγους στην Αθήνα και γι’ αυτό καλούμε όλους εσάς να συνδράμετε την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τις ρίζες μας, να προβάλλουμε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, που μαρτυρούν τις βαθύτερες ανησυχίες των ανθρώπων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Απευθύνουμε ένα ξεχωριστό κάλεσμα στη νέα γενιά των Μεγαλοκαλυβιωτών. Η συμμετοχή όλων εσάς των νέων είναι απαραίτητη και αναγκαία και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σας προσεγγίσουμε και να σας δώσουμε βήμα για να ακούσουμε τους προβληματισμούς, τις ιδέες σας και όλοι μαζί να τις κάνουμε πράξη. Σε εσάς θα παραδώσουμε τη σκυτάλη για να συνεχίσετε τη λειτουργία και το έργο της Ένωσης, για να προχωρήσετε με τα δικά σας ιδανικά και οράματα.

Το προσεχές διάστημα και με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση τής «ΔΗΜΗΤΡΑΣ» προετοιμάζουμε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την παράδοση του τόπου μας και την προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού. Η στήριξη και η συμμετοχή σας αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας όλων των δραστηριοτήτων και κυρίως της αδιάκοπης συνέχειας του έργου μας.

Η παράδοσή μας είναι οι ρίζες του δέντρου, τα ήθη και τα έθιμα τα κλαδιά του. Όσο καλλιεργείς τις ρίζες, τόσο δυναμώνουν τα κλαδιά. Ο ρόλος κάθε πολιτιστικού συλλόγου είναι ουσιαστικός, ενωτικός και στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια πρωτίστως του Διοικητικού Συμβουλίου και εν συνεχεία των Μελών του. Ελάτε να δράσουμε μαζί για έναν κοινό σκοπό, για να θέσουμε νέους στόχους, για να πετύχουμε λαμπρότερα αποτελέσματα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Ο Προέδρος της Ένωσης Μεγαλοκαλυβιωτών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ

Κυριάκος Τσικορδάνος