Νεφέλης 27, 118 53 Κάτω Πετράλωνα

Με επιτυχία γιορτάστηκε η εκδήλωση τις Τσικνοπέμπτης

86806993_193084872049013_1927905162978918400_n

Με επιτυχία γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο χώρο του συλλόγου της «Ένωσης Μεγαλοκαλυβιωτών Η Δήμητρα» το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με ένα άκρως παραδοσιακό γλέντι.

Μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλοι παραβρεθήκαν την ημέρα εκείνη  στο Σύλλογο για να τσικνίσουν.

Με επιτυχία  γιορτάστηκε  για πρώτη φορά  η εκδήλωση τις Τσικνοπέμπτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ένωσης Μεγαλοκαλυβιωτών Η Δήμητρα»   Μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλοι παραβρεθήκαν την ημέρα εκείνη στην πίσω αυλή  που διαθέτει  ο  σύλλογος  ψήνοντας σουβλάκια πανσετές και λουκάνικα  στην ψησταριά  που είχε τοποθετήσει το Δ.Σ. Της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ» στο πίσω προαύλιο χώρο συνοδευόμενο από, άφθονο κρασί  σαλάτες και φυσικά  από ελληνική παραδοσιακή  μουσική  .

Η Τσικνοπέμπτη, όπως  όλοι γνωρίζουμε  είναι ένα ετήσιο έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι έλληνες τρώνε κρέας πίνουν κρασί και διασκεδάζουν…

Η λέξη «Τσικνοπέμπτη» προέρχεται από την λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη «Πέμπτη». Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο, το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, συνήθως χοιρινό ή λουκάνικα

Το Δ.Σ της Δήμητρας Ευελπιστεί του χρόνου να γιορτάσουμε περισσότερα μέλη την τσικνοπέμπτη